Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
22.05.2023 Poniedziałek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/ szynka wiejska, schab wędzony, pomidor, kakao /mleko/, herbata z cytryną |
Barszcz czerwony z ziemniakami/śmietana/, makaron z serem białym/ser biały, masło, mąka pszenna/ lekko posłodzony, kompot wieloowocowy, owoc |
Kisiel owocowy, ciasteczka zbożowe/mąka pszenna/ |
23.05.2023 Wtorek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/pomidor, parówka, keczup, musztarda, kakao/mleko gorczyca/ herbata z cytryną |
Zupa makaronowa z jarzynami, filet z kurczaka, bułka tarta, jajka/ziemniaki, brokuły gotowane polane bułką tartą, kompot wieloowocowy, owoc |
Kanapka z Nutellą, / orzechy, kakao,mąka pszenna/herbata owocowa |
24.05.2023 Środa |
Chleb pszenno-żytni z masłem, /mąka pszenna, masło/pasztet, ogórek świeży, kawa na mleku, herbata z cytryną/mleko, marchewka do pochrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem/śmietana/kopytka polane masłem, cynamonem, lekko posłodzone/ser biały, mąka pszenna, jajka/ kompot wieloowocowy owoc |
1/2 bułeczki z masłem i kabanosik, herbata owocowa/mąka pszenna,masło/ |
25.05.2023 Czwartek |
Chleb pszenno-żytni z masłem/mąka pszenna, masło/serek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, płatki kukurydziane, herbata z cytryną/mleko/ |
Zupa zasmażana z ziemniakami i jarzynami, gulasz indyczy, kluski śląskie,/mąka pszenna, masło/ sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy, owoc |
Jogurt Jogobella,biszkopty/ mleko, mąka pszenna/ |
26.05.2023 piątek
|
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem /mąka pszenna, masło/ ser biały na kanapki, dżem, miód, mleko, herbata z cytryną/ser biały, miód, mleko/ |
Zupa koperkowa z makaronem i jarzynami, paluszki rybne /bułka tarta, jajka/ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy, owoc |
Ciasto pieczone, herbata owocowa/mąka pszenna, jajka, masło/ |
Wszystkie zupy podawane sa z natką pietruszki. Jarzynka do zupy zawiera seler. Pieczywo ciemne może zawierać ziarna sezamu, słonecznika. Dzieci między posiłkami otrzymują czystą wodę do picia. Alergeny są napisane grubszą trzcionką. Zupy gotowane są na wywarze drobiowym z jarzynami.