Smaller Default Larger

Wiosennym, a jakże optymistycznym akcentem grupa „Żabek” wraz z p. Sylwią i p. Elą przystąpiły do działań kulinarnych, a mianowicie do przygotowania wiosennych kanapeczek. Po krótkiej pogadance na temat bezpieczeństwa i etapów prac przedszkolaki dokładnie umyły rączki, ubrały fartuszki oraz czapeczki i zabrały się do działania!

Na początku dzieci nazwały wszystkie produkty spożywcze , leżące na talerzykach, które wykorzystają do zrobienia pysznych kanapeczek z wiosennymi nowalijkami , chodzi tu o chleb, masło, sałatę, ogórek, pomidor, ser żółty, wędlinę, jajka , rzodkiew oraz szczypiorek. Następnie każde dziecko samodzielnie rozsmarowywało chleb masłem za pomocą plastikowego nożyka i tworzyło własną kanapeczkę. Jednakże o dziwo, nie skończyło się na jednej. Dzieci pałaszowały samodzielnie przygotowane  śniadanko aż im się uszy trzęsły, a kanapki znikały w mgnieniu oka. Przedszkolaki poczęstowały również wiosennymi kanapeczkami innych pracowników przedszkola, którzy podziwiali  i smakowali kreatywność naszych „ Żabek”. Przy tej okazji pragniemy serdecznie podziękować Pani Ani Dudek- naszej intendentce, na którą zawsze można liczyć, zwłaszcza jeśli chodzi o działania kulinarne w naszym przedszkolu.