Drukuj
Odsłony: 1359

Nawiązując do planu kulinarnego  „Mali Kucharze” realizowanego w naszym przedszkolu w miesiącu marcu dzieci z grupy „Żabek” w ramach zajęć dydaktycznych postanowiły zrobić ciepłe przekąski w postaci tostów.

Po krótkiej pogadance na temat tego w jaki sposób powinny je wykonać przedszkolaki ubrały czerwone fartuszki i czapeczki, starannie umyły ręce. Mali Kucharze bardzo poważnie podeszli do kuchennego wyzwania! Dokładnie posmarowali kromki chleba masłem, nałożyli plasterki wędliny i sera, a następnie pomaszerowali w kierunku tostera, gdzie Pani Sylwia z Panią Elą zajęły się całą resztą. W międzyczasie rozmawiali ze sobą o swoich preferencjach kulinarnych dotyczących tostów i nie tylko. Kiedy upragnione i długo wyczekiwane przekąski nieco ostygły, dzieci zabrały się do konsumpcji. „Żabkom” spodobał się pomysł z ketchupowymi wzorkami na tostach o czym świadczyły radosne minki. Ciepłe przekąski  bardzo szybko znikały z talerzyków naszych małych kuchcików!