Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
18.03.2024 Poniedziałek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/ szynka wiejska, mielonka, sałata zielona, pomidor, kakao /mleko/, herbata z cytryną |
Zupa grysikowa z jarzynami, makaron spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym/mąka pszenna/ kompot wieloowocowy, owoc |
Kisiel owocowy, ciasteczka zbożowe/mąka pszenna, mleko/ |
19.03.2024 Wtorek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/jajko na twardo, majonez, ogórek świeży, rzodkiewka, kawa na mleku, mleko, herbata z cytryną |
Krupnik z jarzynami, kotlet schabowy/bułka tarta, jajka/ziemniaki, surówka z marchewki i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, owoc |
Owoce :banany, mandarynki, brzoskwinie, jabłka, wafle andruty/mąka pszenna/ |
20.03.2024 Środa |
Bułeczka pszenna z masłem/mąka pszenna, masło/polędwica sopocka, szynka konserwowa, ogórek świeży, pomidor, kakao/mleko/, herbata z cytryną |
Zupa ziemniaczana z jarzynami zasmażana/mąka pszenna, masło/naleśniki z serem białym, mus truskawkowy/mąka pszenna, jajka, truskawki/ kompot wieloowocowy, owoc, |
Pieczywo pszenno- żytnie z masłem, szynka drobiowa, sałata zielona/mąka pszenna, masło/herbata z cytryną |
21.03.2024 Czwartek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/ ser biały, dżem, miód, marchewka do pochrupania, mleko herbata z cytryną |
Zupa ogórkowa z ryżem/śmietana/pulpety gotowane/mąka pszenna, jajka/ziemniaki, brokuły gotowane, kompot wieloowocowy, owoc, |
Maślanka do picia, paluchy kukurydziane /mleko/ |
22.03.2024 Piątek |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem/mąka pszenna, masło/płatki kukurydziane, mleko, serek ze szczypiorkiem, rzodkiewka,/mleko/ herbata z cytryną |
Zupa koperkowa z zacierką/mąka pszenna, śmietana/ ziemniaki, filet rybny/bułka tarta, jajka/surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, owoc |
Ciasto pieczone /mąka pszenna, jajka/ herbata owocowa |
Wszystkie zupy podawane sa z natką pietruszki. Jarzynka do zupy zawiera seler. Pieczywo ciemne może zawierać ziarna sezamu, słonecznika. Dzieci między posiłkami otrzymują czystą wodę do picia. Alergeny są napisane grubszą trzcionką. Zupy gotowane są na wywarze drobiowym z jarzynami.